top of page
Untitled design (1).png

Competition Bikini is een héél voor de hand liggende naam voor een bikini merk, daar ben ik me van bewust. Maar het is niet zonder reden. Het is tenslotte wat je zoekt als je op Google gaat of een trefwoord intypt op social media op zoek naar een nieuwe wedstrijdbikini. Ik wilde dat je me zou vinden en hier ben je!

Mijn naam is Daphne, ik ben een atleten stylist, een beroep waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Misschien is het omdat ik dit beroep voor mezelf heb gecreëerd. Ik style vrouwelijke atleten sinds 2017 en mijn werk is een hoop Glitter and Glamour (en een hoop hard werken!)

Het begon allemaal toen ik in 2016 het podium op ging...

Terugkijkend op mijn eerste wedstrijd had ik geen slechtere wedstrijdbikini kunnen uitkiezen. De kleur was bleek, het model deed absoluut niets voor mijn verhoudingen en mijn taille zag er recht en bulky uit. Er waren in die tijd niet zo veel bikini-ontwerpers en nog minder ontwerpers die verder keken dan de bikini zelf. Elke atleet kreeg hetzelfde type bikini, met hetzelfde soort stof en dezelfde soort zilveren stenen. En maak niet de fout om te denken dat bikini's vroeger een stuk goedkoper waren dan, dat waren ze niet!

Ik bleef wedstrijden doen, maar na de tweede afschuwelijke bikini besloot ik dat er iets drastisch moest veranderen. Ik begon te zien hoe pasvorm, kleur en ontwerp een enorm verschil konden maken. Deze aspecten moeten niet lichtzinnig worden opgevat en willekeurig worden gekozen. Ik begon een verhuurbedrijf, met mooie bikini's in Russische stijl. Binnen 3 jaar had ik ongeveer 100 bikini's van meer dan 10 verschillende merken. Ik heb meerdere online cursussen gevolgd en ontelbare wedstrijden bekeken. Puur om te analyseren hoe een bikini invloed heeft op de proporties van het lichaam en hoe je de bikini kan inzetten om minder sterke aspecten te verbloemen of zelfs op te halen. Zoals een rechte middel, een lange midsectie, niet zo brede schouders of zelfs korte benen.

 

Hierdoor werk ik het liefst met stagewear van absolute topkwaliteit. In 2020 ben ik gaan samenwerken met een van de beste bikinistudio's van Rusland en ik werk nog steeds met hen samen. Een jaar daarvoor begon ik mijn eigen merk Competitie Bikini, dat gemaakt werd in Moskou en tegenwoordig in Oekraine. Ik wilde een merk creëren dat betaalbaar was maar absoluut niet onderdoet voor de duurste merken. Ik ben begonnen met het ontwerpen van wedstrijdbikini's voor alle vrouwelijke categorieën, zelfs Fit Model, de categorie waar ik nu zelf in deelneem. De afgelopen 2 jaar heb ik veel geleerd. Over stenen, over stof, over de kleine details die een bikini zo comfortabel maken om te dragen. Ik heb gejuicht, ik heb vervloekt, maar ik groeide ... En ik kwam op het punt dat sommige van onze meest succesvolle nationale atleten (NL &BE) me vertrouwen om hun look samen te stellen voor enkele internationale wedstrijden, ik heb mijn werk meerdere keren in de top vijf gezien!​

"Ik wil geen bikinicups die gaan openstaan wat resulteert in stage foto's die je liever niet deelt"

Toen de Covid-19-regelgeving in Nederland me ervan weerhield om met klanten te werken en ertoe leidde dat al onze nationale wedstrijden werden afgelast, had ik eindelijk de tijd om met een objectieve blik naar mijn merk te kijken. Ik wilde mijn bikini's optimaliseren en omdat ik zoveel merken ken, heb ik de beste eigenschappen uitgekozen en deze samengevoegd. Het grappige is dat ik nog nooit in mijn leven een bikini heb genaaid. Dit wordt gedaan door professionals die veel ervaring hebben met het maken van podiumkleding, zoals wedstrijdbikini's en danskleding. Ze kunnen bikini's naaien precies zoals ik wil. En ik weet heel goed wat ik wil. Ik wil een perfect kleurverloop, ik wil geen bikinicups die gaan openstaan wat resulteert in stage foto's die je liever niet deelt, ik wil een mooi decolleté, zelfs met kleinere natuurlijke borsten, ik wil bikini's die op een goede manier de aandacht trekken, maar het belangrijkste... Ik wil dat je je absoluut zelfverzekerd voelt wanneer je je Competition Bikini aantrekt! 

bottom of page